Sivut

1.11.2016

Runebergin Muffinit

Jossain vaiheessa kävin vähän leipuri-kondiittori koulua ja tehtiin siellä runebergin torttuja. Ite en oo tortuista ikinä tykänny, kunnes tein ne itse!
Kotona sit päätin, et haluun tehä torttuja mut meillä ei ollu tietenkään niitä oikeen muotosia tötteröitä missä taikina kypsytetään, että saistorttuihin oikean muodon. 
Tein sit muffineja!

¨

Muistaakseni löysin reseptin jostain lehdestä ja saattoi jopa olla TÄMÄ resepti¨

Runebergin tortut / muffinssit

12 kappaletta
200 g  margariinia
2 dl  sokeria
2  munaa
2 dl  vehnäjauhoja
5 (n. 60 g)  piparkakkua
1 pussi (80 g)  mantelijauhetta
1,5 tl  leivinjauhetta
1,5 tl  kardemummaa
0,5 dl  kermaa tai maitoa

Pinnalle
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Oon hakannu piparkakkuja ihan lihanuijallakin. Laitan yleensä tuplavahvaan pakastepussiin ja sit rupeen lyömään!
Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.
Ite heitän kaikki aina vaan kerralla.
Voitele ja korppujauhota muffinivuoka pelti. Tai köytä muffinipapereita. 
Annostele taikina vuokiin. 2/3 vuoasta.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Mä kyllä kostutin mun muffinit vielä karvasmanteli-vesi sekotuksella.
 Ja jos haluaa niin hilloa voi laittaa muffinin sisälle, joko ennen tai sit kaivertaa kolon hillolle jälkeenpäin. 
Jos haluaa laittaa hillosydämen raakaan taikinaan niin suosittelen marmeladia, kestää paremmin kuumaa.
Valkosen sokerikuorrutteen voi joko tehä ite tai sit ostaa kaupasta. Sitä samaa millä koristellaan pipareita.
Suosittelen tekemään paksua Pikeeriä ettei valahda sivuilta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti