Sivut

29.11.2016

Omena-kaneli muffinit jauhokuorrutteella

Pääsin pitkästä aikaa leipomaan kunnolla, kun saatiin hommattua meille monitoimikone ja ekana tein omena muffineita, kun sattu omppuja olee hedelmäkorissa
Resepti on kinuskikissan

Tein reseptin puolikkaana ja tuli 10 muffinia. Laitoin vähän enemmän omenaa muffininin sisälle, kun kissa ja sekotin fariinisokerin ja kanelin sekaan myös vaniljasokeria.
Tosi pehmee ja hyvä taikina, ja omenat anto hyvää kosteutta! Suosittelen kokeilemaan.

Tää kuorrute oli mulle ihan uus tuttavuus.
Meil ei ollu tuorejuustoa kotona ja se on täällä tosi kallista ni en halunnu juusto kuorrutetta. Täällä ei myydä kuohukermaa tai vispikermaa vaan kermavaahto pitää vatkata normaalista kermasta ja se näillä helteillä ei onnistu, joten törmäsin kuorrutteeseen jossa käytetään voi-jauho seosta ja todella hyvä tuli!

5 rkl  vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
225 g voita
2 1/4 dl hienoa sokeria

Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan että seos sakenee, sakeneminen on tapahtunut, kun maito-jauho litku on paksua. Ite mietin meinaa et miten tästä näkee et onks tää sakeeta ku maito+jauho on sakeeta muutenkin.... Sit tajusin et sekotin sanat sakee ja samee.
Laita kattila jäähtymään jääkaappiin. Tai ulos. Suomessa taitaa olla vähän kylmä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää  vaniljasokeri.
Vaniljasokeria voi aina laittaa vähän enemmän, kun ohjeessa...
Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista.
Kannattaa katsoa, että vatkain ottaa mukaan kaikki ainekset seosta sekoittaessa. Mulla tuli outoa ja klimppistä rasvamömmöä ekana, kunnes tajusin et mun monitoimikone ei ottanu kaikkia rasvoja pohjalta.
Lopputulos oli kevyt mutta paksu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti