Sivut

5.6.2013

Mansikkarahkakakku 26cm

Tää on kaikkien sukulaisten ultimaalinen lemppari!
Super helppo!

Kakkupohja on megahelppo! Ja KAIKKI aineet löytyy marketista.

HUOM!! Kakkupohjat on parempia, jos säilyttää yön jääkaapissa! Ei murene kerroksia leikatessa niin paljon ja on mehevämpi! (kiedo vaikka folioon)

5 munaa 
sokeria
2 tl leivinjauhetta
jauhoja
perunajauhoja

175C uunin alatasolla n.40 min 

Laita uuni päälle.
Riko munat lasiin.
Ota toinen lasi munalasin viereen ja täytä se sokerilla SAMAAN kohtaan, kuin munat.
Heitä sokerit kippoon ja nyt täytä lasi vehnäjauholla, perunajauholla ja leivinjauheella.
Muista leivinjauhe perunajauhojen päälle
Sekoita munista ja sokerista vaahto. Vaahdoksi voidaan sanoa KUOHKEA, kokeile sormella niin tunnet kyllä kuohkeuden. Ei todellakaan tarkoitus tulla kermavaahdon kaltaista.

Heitä jauhot kuohkean "vaahdon" sekaan ja sekoita sähkövatkaimen pienimmällä teholla aineet sekaiseksi taikinaksi. Kuitenki ihan iisisti, että KUOHKEUS säilyy.

Voitele 26cm vuoka ja korppujauhota se, ettei kakku tartu reunoihin.

UUNIIN! Muista katsoa paljon kello on, kun laitat pohjan uuniin.
-------
Kun kakku on jäähtynyt ja pilkottu on aika tehdä täyte.

Mansikkarahka -täyte

Mansikkahilloa 1 pieni mansikkahillopurkki riittää.
Kermaa 1-2dl
Rahkaa 1-2 purkkia

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon rahka.
Lisää mansikkahillo ja sekoita lusikalla sekaisin. Maista ja lisää aineksia oman maun mukaan. (jos tykkää makeasta, lisää hilloa jos raikkaasta lisää rahkaa)

Itse kostutan aina maidolla, kukaan ei tykkää kuivasta kakusta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti